För nyfikna

Du är nyfiken på mig, förstår jag. Okej, då kör vi.

Jag är uppvuxen med tidningen Mad, Rolling Stones och Monty Python’s Flying Circus. Satir och slamrig musik satte tidigt djupa spår, men det gjorde även Strindberg, Hjalmar Söderberg, Joseph Heller och John Irving för att nämna några av favoriterna.

600 sökande
Bland typ 600 sökande var jag en av de 30 som antogs till Skurups Folkhögskolas journalistutbildning. Något som jag fortfarande, så här 30 år senare, kan bli glad och stolt över.

Visserligen var det andra försöket. Första gången försov jag mig och missade delar av antagningsprovet.
Det jag minns bäst av den dagen är vansinnesfärden från Malmö till Skurup i en skogsgrön Saab V4.

Olika tidningar
Efter journalistutbildningen hann jag under de första tio åren arbeta på en rad olika tidningar, som Arbetet, Östra Småland, Aftonbladet, Sydsvenskan, ATL, Land Lantbruk och Dagens Industri.I mitten av 1990-talet var jag med och startade månadsmagasinet Lantbrukets Affärer och några år senare drog min kollega Stellan Löfving och jag igång veckobrevet ”Salt” och nyhetsbrevet ”e-salt”, som senare bytte namn till Foodwire. Och så körde jag på…

Gick i cirklar
Men efter tio år tyckte jag att det mesta gick i cirklar och tänkte att jag skulle förenkla tillvaron och bara skriva. Så jag sålde av tidningarna och lämnade mina uppdrag och är sedan några år tillbaka frilans på heltid.